Изработване на уеб сайт цена , изработка на уеб сайт , изработка на уеб сайт София , изработване на уеб сайт София , izrabotka na websait , уеб сайт цена , евтин сайт , цена на уеб сайт , Изработка на Динамичен сайт , промоция за сайт , сайт на изгодна цена , Уеб сайт пакети , уникален дизайн , уникален уеб сайт

Хостинг

изработка на сайт и уеб дизайн Наемане на хостинг

Наемане на хостинг

Какво е хостинг? Какво е хост?

Как се наема хостинг сървър?

В тази страница ще научите какво означават думите „хостинг“ и „хостинг план“, а също ще разберете и как да наемете хостинг услуга за вашия сайт.

» Какво е хостинг?


Понятието “ уеб хостинг “ „ hosting “ произлиза от английската дума „ host “, която буквално преведено означава „домакин, стопанин, съдържател“.
На практика най-точно се представя като срочен абонамент за ресурсите на даден, специализиран за целта компютър ( сървър ), който има директен достъп към Интернет, и на който се разполагат файловете на Вашия уебсайт.
За да бъде изработеният Ви сайт достъпен в Интернет 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, нужно е той да бъде инсталиран ( хостван ) в такъв специализиран компютър, който да е свързан с Интернет и да е непрекъснато включен, така че всеки Интернет потребител по света, по всяко време да може да получи достъп до вашия уебсайт.

Освен това, в този компютър трябва да бъде инсталиран определен набор от програми, които да „обслужват“ уеб – сайта.
Този компютър се нарича, както уточнихме Уеб сървър, Интернет сървър или просто Сървър.

Има фирми, чиято дейност е свързана именно с инсталирането и поддържането на такъв вид услуги, и които предоставят услугата по отдаването под наем на част от дисковото пространство на тези компютри за инсталиране ( складиране ) на сайтове на клиенти.
Именно тази услуга се нарича хостинг.

Предлагаме такъв качествен хостинг.


При положение, че заедно с поръчания уебсайт закупите и хостинг чрез нас, получавате безплатна инсталация на сайта.


Предлаганите при нас Хостинг планове са:

Хостинг планове „Бизнес Старт“ и Хостинг планове Бизнес PRO

* Хостинг – плановете, предлагани от нас са с период за наемане минимум една година;
Драги потребители, предвидили сме Хостинг планове „Бизнес Старт“ с много опции, а съответно най-ниска цена, за да подпомогнем вашия старт в Интернет – пространството. Ако по някаква причина те не покриват критериите на възможности, които искате да предлага Хостинг-плана Ви, можете да се ориентирате към другите ни предложения; При необходимост от надграждане (увеличаване на параметри на вече нает хостинг), същото е със срок до изтичането на първоначално наетия хостинг-план, като разликата се доплаща. При желание след изтичането на срока е възможно да се наеме по други избрани от Вас и от предлаганите параметри, за срок според обявените;
Ако желаете да удължите срока на услугата, трябва да се свържете с нас и да предприемете действия по удължаване на периода на наемането и, не по-късно от два работни дни преди изтичането и. След изтичане на крайния срок – архив от файловете и базите-данни не се пази.
С Хостинг плановете, предлагани при нас сме предвидили също така и БЕЗПЛАТНО, еднократно инсталиране и настройка на изработени от нашата фирма уебсайтове.

Хостинг планове и Условия за ползване

Съвети:

Уважаеми потребители, препоръчваме Ви да оптимизирате изображенията, които качвате на сайта си.

Пример за един чудесен, лесен за употреба, бърз и надежден инструмент за целта е програмата Riot.
http://luci.criosweb.ro/riot/

С нея освен да оптимизирате изображението, можете и да го оразмерите до нормални размери.

Излишно е да се качват изображения с големина например 3000х2000 рх.

Повечето монитори използват разолюция от порядъка на ~ 1600px X 900px, 1024px X 768рх, 1920px X 1080рх (Full HD)…

Това ни говори, че едно „голямо“ изображение, е препоръчително да е с размери не повече от 800х600рх.

Подобни освен че ще забавят зареждането на страниците на сайта ви (което не се приема добре нито от търсещите машини, нито от потребителите на сайта Ви), ще заемат излишно много дисково пространство на хостинга Ви, ще натоварват процесите на сървъра.

Също така е препоръчително, заглавието на изображенията да се състои от числа или латински букви, и не е по-дълго от 10 символа.

След като оразмерите изображението например до 800х600рх и го оптимизирате – то ще позволи страницата, на която се намира да се зарежда бързо и лесно – ето това ще се хареса и от търсачките, и от потребителите на сайта Ви 😉

» Какво е хостинг план?

Както всяка друга услуга, свързана с Интернет, така и хостингът може да бъде предоставян с различни възможности, според нуждите на клиента, тоест, в различните хостинг планове да бъдат включени различни по количество и качество услуги и възможности. Именно наборът от услуги и възможности, включени в хостинга, както и техните особености характеризират понятието хостинг план.

Основни (но не единствени) услуги и възможности на един хостинг план са:
  • Операционната система на хостинг Интернет сървъра:

Това е операционната система, инсталирана на Интернет сървъра. Най-разпространената и надеждна система за подобен вид сървъри е операционната система Linux. Макар и напоследък доста сървъри да предлагат и Windows хостинг, операционната система Windows не е предназначена за такъв род дейност и препоръка от наша страна е да се насочите към Уеб сървър, който работи под Linux.

  • Дисково пространство на Интернет сървъра, което сте наели:

Това е размерът в мегабайти ( MB ) на мястото в сървъра, което ще бъде на разположение за вашия сайт. Към това дисково пространство се включва и пространството за съхраняване на пощата към вашия домейн ( ако имате регистрирана такава поща ). Ако очаквате на пощата да получавате или изпращате големи по размер файлове, е добре да вземете предвид това, когато избирате хостинг план.

  • Месечен трафик ( Data Transfer / Bandwidth )

Нужният ви месечен трафик зависи от обема на информацията във файловете и от посещаемостта на вашия сайт.

Колкото по-голяма, като информация е една страница от вашия сайт и колкото повече посетители има тя, то от толкова по-голям трафик ще се нуждаете. Тук важи правилото „апетитът идва с яденето“. Един нов уебсайт, ( какъвто ще е вашият, с изключение на това, ако е насочен към домейн, който да е утвърден и с висок PR ) първоначално няма да има много посетители, така че месечният трафик ( поне в началото ) не би трябвало да Ви притеснява особено.

Впоследствие, когато закупеният от вас месечен трафик на хостинга стане недостатъчен, можете да поръчате хостинг план, осигуряващ повече трафик.

  • Контролен панел

Изборът на хостинг, е желателно той да има някой от популярните контролни панели. Така ще облекчите живота си и този на поддържащия сайта Ви ( по-трудните неща са по-скъпи ).

Най-популярните от тях са CPanel и DirectAdmin.

  • Брой E-mail адреси, които са разрешени

Това е броят E-mail адреси, насочени към вашия домейн ( пример: office@mysite.com ), които ще имате право да регистрирате и ползвате на наетия от вас хостинг. Ако фирмата Ви е голяма и с много персонал, ако всеки от служителите Ви се нуждае от самостоятелен фирмен е-мейл адрес, тогава трябва да обърнете внимание и на този параметър.

  • Поддържани сървърни езици

Това са, накратко казано, програмните езици ( HTML, PHP, MySQL, AJAX, CSS, JavaScript, XML… ), с помощта на които е изграден вашия сайт. Това е технически параметър, който трябва да обсъдите с вашите уеб дизайнери и програмисти. Всеки от хостинг плановете, които ви предлагаме, поддържат гореспоменатите сървърни езици.